Ma 2024. június 19., szerda, Gyárfás napja van.

 


 Ceglédi Vasutas Sportegyesület

_________________________________________________________________________   hivatalos weboldal

A kiemelkedő teljesítményű sportvezetők jutalmazására

Utassy József (1924-1997): Egész pályafutása MÁV-hoz és a CVSE-hez kötődött. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a az egyesület ötvenes évek eleji széles alapú kibontakozásában, a ceglédi birkózósport aranykorának megteremtésében.

A birkózó-szakosztály vezetője volt 1950-ben, majd 1952-54 között az egyesület társadalmi elnöke. Folyamatosan részt vett az egyesületi munkában, majd 1962-től 1982-ig főfoglalkozásban látta el az elnöki tisztséget.

Kiemelkedő szerepet vállalt a volt zsinagóga sportcsarnokká alakításában a hatvanas évek második felében, majd a Malomtó széli komplexum megújításában. 1983-tól, a nyugdíjas évek alatt is aktívan részt vett a Vasutas Klubkönyvtár életének szervezésében.

Az Utassy József-díjat – amellyel méltó emléket állít az utókor a hajdani sportvezetőnek –  2004-ben első alkalommal adta ki a CVSE elnöksége.


2004-ben Utassy József-díjat kapott Czigony Tamás

Czigony Tamás 2001. óta a CVSE birkózó szakosztályának vezetője.

Munkája során új élet költözött a kopott birkózószőnyegekre, mind a szakmai munka – s ezzel kapcsolatosan az eredmények – mind a szervezeti és anyagi háttér megszilárdulásával.

Az általa vezetett szakosztály és támogatói újjávarázsolták a Malomtó széli sporttelep hajdani súlyemelőtermét, s hamarosan birtokba vehetik a birkózók a minden igényt kielégítő új edzőtermüket.

Sportolóként is szép sikerek részese, amelyet a birkózók Serdülő Világfesztiválján nyert bronzérme és Serdülő Magyar Bajnoki címe is igazol.

 

 2005-ben Utassy József-díjat kapott Pintér István

Pintér István serdülőkorában, 1958-ban kezdte a labdarúgást, majd pár év után a CVSE labdarúgó szakosztály felnőtt csapatának lett a tagja. Itt, mint balszélső ért el jó eredményeket.

1967-ig volt a szakosztály tagja. 5 év kihagyás után – Komlón szerepelt „profi” labdarúgóként – visszatért és ismét a csapat tagja lett.

Az aktív labdarúgás befejezése után, 1975-ben, 30 éve kezdte edzői pályafutását. Kezdetben az előkészítők és serdülők, majd később az ifik edzésében, irányításában vett részt. A ceglédi ifjúsági csapattal igen jó eredményeket ért el, irányításával szinte minden évben a megyei bajnokság élén végeztek a ceglédi fiatalok.

Az utánpótlás mellett többször irányította a felnőtt csapat munkáját is, de rendre visszatért igazi közegéhez, a fiatalokhoz. Ahogy az elmúlt 30 évben, úgy mai is nap, mint nap átadja tudását, tapasztalatait és oktatja a gyermekeket a labdarúgás szeretetére, tiszteletére.

  

2006-ban Utassy József-díjat kapott Sós János

Sós János 1997-től 2006-ig volt az egyesület társadalmi elnöke. Ez idő alatt Cegléd polgármestereként mindig a verseny- és szabadidősport elkötelezett híve, támogatója volt.

Az említett időszak alatt az általa irányított önkormányzat a Ceglédi Vasutas Sportegyesület legfőbb támogatója lett. A helyhatóság nehézségek ellenére is versenyzési és létesítmény fenntartási támogatást nyújtott egyesületünknek. Felvállalt társadalmi elnöki posztját mindvégig megtöltötte tartalommal, lelkes segítője, önzetlen támogatója és szurkolója volt – és reméljük még sokáig lesz is! – versenyzőinknek, csapatainknak.

Sós János társadalmi elnöki megbízatása ugyan az október 1-jei önkormányzati választással lejárt, de a labdarúgó-szakosztály vezetésében továbbra is feladatot vállal.

 

2007-ben Utassy József-díjat kapott Talapka Mihály

 Talapka Mihály 10 éves kora óta a CVSE tagja. Az első két évben futballozott Halmi Lajos edző keze alatt. Ezt követően egy tehetségkutató versenyen megtetszett neki a birkózás és áttért a szakosztályhoz. 15 évig aktívan birkózott Kenéz Béla, Balla István és Fábián Pál edzők keze alatt. Tagja volt az 1975-ben 2. helyezést elért NB II-es kötöttfogású csapatnak.

1980-85. között már edzősködött, versenyzői több értékes helyezést értek el az országos versenyeken. Ebben az időben többek közt az ő keze alatt birkóztak Czigony Tamás, Pap Attila és Pap Ferenc is. Kis kihagyás következett, 1985-től,  majd 1999-ben Fábián Pál edző felkérésére ismét beszállt a birkózó szakosztályhoz és Nyársapáton a kihelyezett csoportot edzette.

2001-től mai napig lelkiismeretes vezetője a szakosztálynak, intézi a napi ügyeket, s  edzőként is helyt áll a birkózó szakosztálynál.

 

2008-ban Utassy József-díjat kapott Czigány Károly

Czigány Károly 1948-ban született Budapesten. A BVSC-ben, mint úszó kezdett sportolni, a későbbiekben lett vízilabdázó. Vízilabdázóként mindhárom utánpótlás korosztályban versenyzett és kiemelkedő eredményeket ért el. Több, mint 15 éven keresztül a BVSC felnőtt csapatában játszott, amely ezen idő alatt több alkalommal is az első három helyen végzett a bajnokságban. Játékos pályafutása végétől különböző utánpótlás csapatok edzője volt, minden korosztállyal nyert bajnokságot.

Közel 30 éve a CVSE Vízilabda szakosztályának tagja, a felnőtt, majd az utánpótlás vezetőedzője. A felnőtt csapattal is többször végzett a dobogón, az utánpótlás csapatokkal (gyermek, serdülő) is felkerült az I. osztályú országos bajnokságokba, amely a szakosztály történetében eddig még nem fordult elő.

Az ő nevéhez fűződik az ún. Piramis elmélet, amely a korosztályok tervszerű egymásra épülését jelenti.

Sok I. osztályú és korosztályos válogatott került ki a keze alól, mint például Pataki Gergely, ifj. Czigány Károly, Kistamás Zsolt,Bóbis Máté, Pásztor Mátyás, Etédi Benjamin,Kárteszi Péter, Czigány Dóra, Jansik Dávid. Több évtizedes sporttevékenységének és edzői munkájának elismerése ez a díj.

  

2009-ben Utassy József-díjat kapott Tankó Zoltán

Tankó Zoltán 1960-ban született Cegléden. 1970-ben kezdett el úszni, majd vízilabdázni. 1977-ben már abban a felnőtt csapatban játszott, amely először jutott fel az OB I/B bajnokságba. 1988-ig aktív tagja volt ennek a csapatnak.

1988-tól a szakosztály intézője, majd technikai vezetője, 1992-től pedig a szakosztály vezetője.

Vezetése alatt minden évben sikeresen szerepelnek és kiváló eredményeket érnek el a felnőtt és az utánpótlás csapatok. A szakosztályban nevelkedett játékosok közül közel 10 játszik valamelyik első osztályú csapatban. Rendkívül sok játékosuk volt és jelenleg is a korosztályos válogatott tagja.

Nagy figyelmet fordít arra, hogy a szakosztályt nemzetközileg is megismerjék, több külföldi csapattal folyamatosan tartják a kapcsolatot (Memmingen, Plauen, Miami Club). Többször vettek részt nemzetközi tornákon (Kuvait, Németország, Egyiptom, Hollandia, Jugoszlávia, Csehszlovákia, USA).

Munkája elismerésének része az is, hogy a legutóbbi két évben 3 válogatott mérkőzést rendeztek Cegléden, amelyen sok olimpiai bajnok is szerepelt, ezzel is népszerűsítve városunkban a vízilabdát. Tagja a CVSE Elnökségének, a Városi Sportgála szervező bizottságának, főszervezője az országosan is elismert Beck Péter emléktornának.

  

2011-ben Utassy József-díjat kapott Kovács István

Kovács István 1956 óta tagja a Ceglédi Vasutas Sport Egyesületnek. 1985-től edzője és egyben szakosztályvezetője is az Ökölvívó szakosztálynak.

Edzi, menedzseli a szakosztályt, az esetek többségében saját zsebből finanszírozza a versenyeken való részvételt. Számára a szakosztályban sportoló fiataloknak nem csak a sport eredményei fontosak, hanem odafigyel az életkörülményeikre, tanulmányi eredményeikre és a magánéletükre. Minden lehetőséget kihasználva próbál segíteni nekik, amennyiben ez szükséges.

Az általa vezetett szakosztályunk 2010. évben a MÖK nyilvántartása alapján az országos ranglista középmezőnyében végzett, megelőzve néhány fővárosi szakosztályt is. Tanítványai, akik közül ketten az ifi válogatott tagjai is, évről-évre a legjelentősebb hazai és nemzetközi versenyekről arany- és ezüstéremmel térnek haza.

Edzője Makula Sándornak, aki az Utánpótlás Olimpián I. helyezést, az Olimpiai Reménységek Tornáján I. helyezést, Országos Serdülő Bajnokságon I. helyezést, Serdülő EB V. helyezést ért el.

 

   CEGLÉDI VASUTAS SPORTEGYESÜLET      

2700 Cegléd, Damjanich u. 3.
Telefon: (06-53) 310-694 
Fax: (06-53) 500-724
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.